Google’dan Son Dakika Uyarısı: Android Telefonunda Bu Uygulama Olanların Banka Hesapları Soyuluyor! Bu Uygulamalar Yüklüyse Hemen Kaldırın

Google, Android sistemini kurduğundan bu yana tüm dünya genelinde yaklaşık iki milyardan daha fazla insan aktif bir şekilde Android kullanmaya başladı. Şimdilerde çok daha fazla olduğu bilinen bu rakam, aslında Android cihazların saldırıya açık olmasına da neden oluyor. İşte banka hesabınızı tehdit eden bazı uygulamalar.
12 Mayıs 2022 , Perşembe

Bilindiği üzere artık akıllı telefonlar üzerinden yapılan hırsızlıklar çok daha kolay ve çok daha zahmetsiz oluyor. Eskiden olsa bir eve girilecek, yakalanma korkusu olacak, belki de yakalanacak ve bir sürü uğraş. Hırsız olan kişi yakalanmasa dahi bu seferde bütün çaldığı eşyalara zarar vermeden taşıyacak. Ancak artık öyle bir şey yok, tek bir tıkla tüm mal varlığınız hırsızların yurt dışı banka hesabına, oradan da kripto ara ile sonsuzluğa kayboluyor. Aslında cebinizde taşıdığınız bu aletler, tüm mal varlığınızı kaybetmeniz için o kadar müsait bir şey ki insanlar bu tehlikenin farkında bile değil. Hem de sevilen ve kullanılan uygulamaların buna imkan veriyor olması çok daha tuhaf. İşte dikkat etmeniz gereken bazı şeyler ve silinmesi gereken uygulamalar. 

WhatsApp’tan Gelen Görseller Tehlikeli!

WhatsApp’tan size gönderilmiş olan tüm görseller tehlikeli. Öncelikli olarak bir görselin içerisine yerleştirilen virüs sonrasında fotoğrafın rastgele on bin adet WhatsApp numarasına gönderimi sağlanıyor. Çoğu telefonda WhatsApp yüklü ve çoğu telefonda da WhatsApp, gelen görsel ve videoları otomatik olarak cihaza indiriyor. Bu durumda da ne oluyor? Tabii ki bilgisayar korsanız için bulunmaz bir kaftan. Elde ettiğimiz bilgilere göre bazı akıllı telefonların bu sayede hacklendiği ve telefonda yüklü olan banka hesaplarına bu sayede girerek banka hesaplarının boşaltıldığı belirtiliyor.  

Silinmesi Gereken Bazı Uygulamalar

Aşağıda görmüş olduğunuz tüm uygulamalar aslında kendisini iyi niyetli göstererek tüm mal varlığınızı kaybetmenize neden oluyor. Bu sebepten ötürü de bu uygulamalar telefonunuzda yüklü ise hemen bu uygulamaları kaldırın ve banka hesap bilgilerinizi değiştirin. Yoksa çok kısa bir süre içerisinde sıra size de gelecektir.

Güvenliğinizi Sağlayın: Dayanıklı ve Ekonomik Estetik Bekçi Kulübeleri
Kardeş Eli ile kurban bağışı
Masterchef Yarışmasında Beğeni Rekoru Kıran Gözleme Tarifi! Şefler Sırrını Açıkladı Böyle Harika Oluyor!
Duşakabin Temizliği Nasıl Yapılır? İşte, Kireçleri Ovmanıza Gerek Kalmadan Duşkabin Temizliği Yöntemleri
Bunu yapanın ne ağdaya ihtiyacı oluyor ne epilasyona! İşte sürüldüğü gibi tüyleri döken doğal yöntem
Türkiye'deki Finansal Ürünler: Kredi Kartları, KOBİ Kredileri ve İhtiyaç Kredileri