Mc Donald's tadında çıtır çıtır patates kızartma tarifi! Yiyenler hazır sanacak, tarifi bizde saklı

Çocukların ve yetişkinlerin severek yediği kahvaltıların vazgeçilmezi patates kızartmasını bir de bu tarifle deneyin. Leziz mi leziz tarifemizle patates kızartması için gerekli tüm püf noktaların detaylarını verdik. Çoğu yemeğin yanında ve özellikle kahvaltılarda hazırlanan bu yemeği daha leziz bir hale getirebilirsiniz.
1 Kasım 2022 , Salı

Her yemeğin yanına çok yakışan patates kızartmasını hem çocuklar hem yetişkinler çok seviyor. Sabah kahvaltılarınıza akşam et ya da hafif atıştırmalık yemeklerinizin yanına çok yakışacak bu yemeği birde bu tarifle deneyin. İnce ince dilimlenip  kızartılmış leziz bir patates kızarmasına kim hayır diyebilir ki? Tüm püf noktalarıyla sizler için derlediğimiz kızartma tarifimiz.

Mc Donald's tadında leziz patates kızartması tarifi için gerekli malzemeler;

3 adet büyük boy patates
Yarım çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvı yağ (Kızartmak için tercihinize göre daha fazla yağ kullanabilirsiniz)
İsteğe göre kırmızı toz biber, köri (damak zevkinize göre farklı baharatlarla lezzetlendirebilirsiniz)

Mc Donald's tadında leziz patates kızartması tarifi nasıl hazırlanır?

Tarifimize ilk olarak patatesleri soyma işlemi ile başlıyoruz. Soyduğumuz patatesleri ince ince dilimleyip suda güzel bir şekilde yıkayalım. Dilerseniz yıkama işlemini iki defa yapabilirsiniz.

Ardından bir tencere çıkaralım. Tencere içerisine yaklaşık 1.5 litre su ilave edelim. İçerisine sirke ve tuzu da ekleyip kaynamasını bekleyelim. Su kaynadıktan sonra parça parça dilimlediğimiz patatesleri içine atalım. Yaklaşık 3-4 dakika kaynatalım.

Ardından derin bir kase alalım ve içerisine soğuk su ve buz ilave edelim. Kaynayan suyun içerisinden çıkardığımız patatesleri buzlu suya atalım ve ardından süzgece alalım.

Tüm patateslerimiz için bu işlemi uyguladıktan sonra kızarma işlemine geçebiliriz. Kızarma işlemi için yağın güzel bir şekilde kızmasını bekleyelim ve patatesleri kızartalım. Kızaran patateslerin üzerine tuz ve baharat ilavesi yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Güvenliğinizi Sağlayın: Dayanıklı ve Ekonomik Estetik Bekçi Kulübeleri
Kardeş Eli ile kurban bağışı
Masterchef Yarışmasında Beğeni Rekoru Kıran Gözleme Tarifi! Şefler Sırrını Açıkladı Böyle Harika Oluyor!
Duşakabin Temizliği Nasıl Yapılır? İşte, Kireçleri Ovmanıza Gerek Kalmadan Duşkabin Temizliği Yöntemleri
Bunu yapanın ne ağdaya ihtiyacı oluyor ne epilasyona! İşte sürüldüğü gibi tüyleri döken doğal yöntem
Türkiye'deki Finansal Ürünler: Kredi Kartları, KOBİ Kredileri ve İhtiyaç Kredileri