Resimdeki köpeği 6 saniyede bulanların beyni diğerlerinden farklı çalışıyor! İşte aklınızı zorlayacak optik test

Son dönemde özellikle gençler arasında yaygınlaşan optik illüzyon testleri ve dikkat testleri popüler uygulamalar haline geldi. Günlük hayat koşturmasından uzaklaşmak ve mini beyin egzersizleri yapmak için harika araçlar olmaya başladı. Her yaş grubuna ve zorluklara göre farklılık gösteren bu testler ile dikkatinizi ölçebilirsiniz.
6 Mart 2024 , Çarşamba

Bilişsel becerilerinizi geliştirebileceğiniz bu testler sayesinde dikkatinizi ölçebilir ve daha iyi odaklanabilirsiniz. Dikkat ve optik illüzyon testleri size karmaşık görüntüler sunarak zihinde karmaşa oluşturmayı amaçlar. Oluşturulan karmaşık görüntüler ardından istenilen objeyi süre dahil ya da süre olmaksızın bulmanızı ister. Bu testlerin birçok türü bulunmakta. Yeterince odaklanmalı ve cevabı bulmalısınız. Hazırsanız verilen görüntüde köpeği bulun ve kendinizi test edin.

Görüntüde hangi ayrıntıları fark ettiniz?

Yukarıdaki görüntü, sonbahar mevsiminin geldiğini ve ağaçlardan yaprakların döküldüğünü anlayabileceğiniz bir park manzarasıdır. Bu parkta ağaçlar ve arka kısımda yapılar ile çim alanı görmekteyiz. Sevimli köpek buralarda bir yerlerde saklanmış durumda ama nerede saklanmış olabilir? Yeterince odaklanmalı ve bulmalısınız. Eğer bu test sizlere kolay geliyorsa arkadaşlarınıza meydan okuyabilirsiniz. Sadece 6 saniyeniz var ve verilen bu süreyi geçirmemelisiniz.  Sonbahar mevsimine uygun her yer yapraklarla donatılmış. Köpekler çok oyuncu olmaları ile bilinir. Oyuncu köpekleri bulmak bir hayli zor olsa gerek. Süreyi geçirmemeye özen gösterin ve hile yapmayın. Optik illüzyon testleri dikkatinizi ölçerken aynı zamanda bilişsel becerilerinizin gelişmesine katkı sağlar. Süre daralıyor. Hala köpeği bulamadınız mı?

Optik illüzyon testinin cevabı

Sevimli köpeği verilen süre içerisinde bulmuş iseniz sizler gerçekten dahisiniz. Ancak bulamadıysanız üzülmemelisiniz. Bu sizlerin gözlem yeteneklerinizin kötü olduğu anlamına gelmiyor. Daha sıkı bir şekilde çalışarak kendinizi geliştirebilirsiniz. Bu ve bunun gibi birçok testi çözerek gözlem yeteneklerinizi daha iyi bir noktaya getirebilir ve eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz. Aşağıda görüntüyü inceleyerek cevabı kontrol edebilirsiniz.

Güvenliğinizi Sağlayın: Dayanıklı ve Ekonomik Estetik Bekçi Kulübeleri
Kardeş Eli ile kurban bağışı
Masterchef Yarışmasında Beğeni Rekoru Kıran Gözleme Tarifi! Şefler Sırrını Açıkladı Böyle Harika Oluyor!
Duşakabin Temizliği Nasıl Yapılır? İşte, Kireçleri Ovmanıza Gerek Kalmadan Duşkabin Temizliği Yöntemleri
Bunu yapanın ne ağdaya ihtiyacı oluyor ne epilasyona! İşte sürüldüğü gibi tüyleri döken doğal yöntem
Türkiye'deki Finansal Ürünler: Kredi Kartları, KOBİ Kredileri ve İhtiyaç Kredileri