12 Mayıs 2022 00:23 Güncelleme : 12 Mayıs 2022 00:23

Google’dan Son Dakika Uyarısı: Android Telefonunda Bu Uygulama Olanların Banka Hesapları Soyuluyor! Bu Uygulamalar Yüklüyse Hemen Kaldırın

Google, Android sistemini kurduğundan bu yana tüm dünya genelinde yaklaşık iki milyardan daha fazla insan aktif bir şekilde Android kullanmaya başladı. Şimdilerde çok daha fazla olduğu bilinen bu rakam, aslında Android cihazların saldırıya açık olmasına da neden oluyor. İşte banka hesabınızı tehdit eden bazı uygulamalar.

Bilindiği üzere artık akıllı telefonlar üzerinden yapılan hırsızlıklar çok daha kolay ve çok daha zahmetsiz oluyor. Eskiden olsa bir eve girilecek, yakalanma korkusu olacak, belki de yakalanacak ve bir sürü uğraş. Hırsız olan kişi yakalanmasa dahi bu seferde bütün çaldığı eşyalara zarar vermeden taşıyacak. Ancak artık öyle bir şey yok, tek bir tıkla tüm mal varlığınız hırsızların yurt dışı banka hesabına, oradan da kripto ara ile sonsuzluğa kayboluyor. Aslında cebinizde taşıdığınız bu aletler, tüm mal varlığınızı kaybetmeniz için o kadar müsait bir şey ki insanlar bu tehlikenin farkında bile değil. Hem de sevilen ve kullanılan uygulamaların buna imkan veriyor olması çok daha tuhaf. İşte dikkat etmeniz gereken bazı şeyler ve silinmesi gereken uygulamalar. 

Haberin devamı için tıklayın

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış