27 Ağustos 2024 13:12 Güncelleme : 27 Ağustos 2024 13:26

Kayseri Şeker'de Borç Krizi: Çiftçiler Hüseyin Akay'ı Acil Göreve Çağırıyor!

Kayseri Şeker'de Borç Krizi: Çiftçiler Hüseyin Akay'ı Acil Göreve Çağırıyor!

"Biz Çiftçiyiz" platformu başkanı Ömer Demir, Kayseri Şeker Fabrikası'nın mali durumu ve çiftçilerin hakları konusunda Hüseyin Akay'ı göreve çağırdı. Demir, Kayseri Şeker Fabrikası'nın bilançosunun açıklanmasının ardından yaşanan itibar kaybı ve borsadaki %8'lik düşüşe dikkat çekerek, Akay’ın duruma müdahale etmesi gerektiğini vurguladı. Demir, “Borçlar kanserli bir hücreye dönüştü, neyi bekliyorsunuz?” dedi.

Demir ayrıca kamuoyuna ve çiftçilere seslenerek, Kayseri Şeker Fabrikası'nın yaklaşık 17 milyar TL borcu ve 2 milyar TL'ye yaklaşan faiz yükünden kurtarılması gerektiğini belirtti. “Eğer bu borç yükünden kurtulmak için bir çözüm üretemiyorsanız, elimizde bilgi ve kadro var. Yeter ki yardım isteyin, ‘Biz Çiftçiyiz’ platformu olarak size karşılıksız yardımcı oluruz,” diye ekledi.

Kayseri Şeker Fabrikası'nın resmi internet sitesindeki “Kayseri Şeker, 69 yıllık köklü geçmişi, on binlerce çiftçisi, binlerce çalışanı ile üretimin gücünü, üretenin güvenini oluşturuyor” sloganına atıfta bulunan Demir, fabrikanın bu değerlerinden uzaklaştığını belirtti. “Bu gidişle Kayseri Şeker’i köklerinden koparacaksınız,” dedi.

“Çiftçinin Beklentisi 3.000 TL/Ton”

Demir, çiftçilerin pancar için beklenti fiyatının 3.000 TL/ton olduğunu belirterek, Hüseyin Akay ve yönetiminin devlet erkanıyla yaptıkları görüşmelerde bu konuyu gündeme getirip getirmediklerini sorguladı. “Eğer pancar bedeli 3.000 TL/ton altında açıklanırsa, çiftçi bunun hesabını sizden sorar,” diyerek Akay’a çağrıda bulundu.

Çiftçilerin, buğdaydan domatese kadar birçok üründe zarar ettiğini ve artık pancardan zarar etmek istemediklerini belirten Demir, “Çiftçinin umudu, tek beklentisi pancar fiyatı kaldı. 3.000 TL/ton altında bir fiyat açıklanırsa asıl sıkıntı o zaman başlayacak,” uyarısında bulundu.

"Biz Çiftçiyiz Platformu Olarak Takipçiyiz"

Ömer Demir, çiftçilerin haklarını korumaya devam edeceklerini belirterek, “Sayın Akay ve yönetimi saraylardan, protokollerden çiftçinin hakkını koruyamaz. Çiftçinin derdini çiftçi bilir, bu senenin öbür senesi var. Elele hep birlikte haklarımızı korumaya devam edeceğiz,” dedi.

“Pancar fiyatının takipçisiyiz. Çiftçi, Kayseri Şeker’e sahip çık! Çözüm de çare de var. Yeter ki dayanışma ruhunu yeniden sağlayalım.”

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış