15 Aralık 2022 18:30 Güncelleme : 15 Aralık 2022 18:30

Kokusunu alan kapınıza dayanacak! Lezzet bombası krep börek tarifiyle havanızı atın

Kokusunu alan kapınıza dayanacak! Lezzet bombası krep börek tarifiyle havanızı atın

Hafta sonları kahvaltının yıldızı olacak enfes bir börek tarifi hazırladık sizler için. Lezzeti ve görüntüsüyle deneyen herkesin sevdiği bu börek tarifini evde pratik bir şekilde hazırlayabilir ve lezzetli sofralar hazırlayabilirsiniz. İsterseniz iç malzemesini farklı lezzetler katabilirsiniz. Kokusunu alan kapınıza dayanacak! Lezzet bombası krep börek tarifiyle havanızı atın...

Hem kahvaltılarda hem de günün istediğinizi her anında size eşlik edecek enfes lezzetli bir börek tarifi derledik. Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarifi deneyen herkes çok seviyor. Tarif defterlerinize mutlaka eklemeniz gereken bu eşsiz lezzeti deneyen herkes çok seviyor. Malzemeleriniz hazırsa daha fazla beklemeden enfes lezzetli börek tarifini hazırlamaya başlayalım.

Lezzet bombası krep börek tarifi için gerekli malzemeler;

3 adet yumurta
6 yemek kaşığı zeytin yağ
2,5 su bardağı süt
1,5 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 tutam maydanoz
4 dal taze soğan
İçi için;
Kaşar rendesi
Üzerine sürmek için;
Soğuk tereyağ

Krep börek tarifi nasıl hazırlanır?

Tarifimize başlamadan geniş bir kase alalım. Kasenin içerisine yumurta, zeytin yağı, süt, tuz alınıp çırpılıp un ve kabartma tozu eklenip tekrar çırpılıp ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan eklenerek karıştırılır. Karşıtıma işleminin ardından orta boy krep tavasını çıkaralım. Krep tavasının içerisini yağlayalım ve tavayı ısıtalım. Ardından bir kepçe hazırladığımız krep hamurundan tavanın içerisine ilave edelim. Arkalı önlü hamuru pişirelim. Böreği hazırlamak için bir krep üzerine kaşar rendesi serpelim ve üzerine başka bir krep yerleştirdikten sonra ısıtalım. Isıtırken tereyağı kullanmayı ihmal etmeyelim. Tüm krepleri bu şekilde hazırlayarak pişirebilirsiniz. Krepleri ısıtırken iç malzemesine damak zevkinize göre yiyecekler ilave edebilirsiniz.

Etiketler

Yemek Tarifleri  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış