Doğru çaydanlık seçimi!
Genellikle çay severlerin yer aldığı ülkemizde en az çay kadar çaydanlığın da önemi vardır. Ocak üzerinde unutulan çaydanlıklar kararma yapabiliyor. Bu kararma sonucunda ise o çaydanlıktan çay içmek sizlere istediğiniz hazzı vermeyebilir. Çelik bir çaydanlık kullanıyorsanız oldukça dayanıklıdır ve kolay kolay kararmaz, aşınmazdır. Diğer bir yandan alüminyum çaydanlığınız veya emaye tipi bir çaydanlığınız var ise bu türde yer alan çaydanlıklar kolay bir şekilde aşınabilir. Çaydanlık almadan önce yapıldığı malzemeyi öğrenmeniz faydalı olacaktır. Çaydanlık temizliği oldukça önemli bir etkendir. İç kısmını temizlerken doğal ürünler kullanılmasına dikkat edilirken dış tarafı için kimyasal temizlik malzemeleri kullanılabilir.
Çaydanlık içi nasıl temizlenir?
- Çaydanlığın içine yarım litre su doldurun.
- Suya bir çay kaşığı karbonat ve bir çay kaşığı tuz ekleyin.
- Son olarak yarım bardak sirke ilave edin ve karışımı kaynatın.
- Karışımın kaynamasının ardından sert olmayan bir sünger ile ya da pamuklu bir bez ile çaydanlığın içini ovun.
- İşlemlerin ardından çaydanlığınızın içini bol su ile durulayın.
Çaydanlığın dış kısmı nasıl temizlenir?
Çaydanlığın dış kısmını temizlemek oldukça basittir. Çaydanlığın dış kısmını temizlemek için yapılması gerekenler şu şekildedir;
- 1 çay kaşığı tuzu bir bardak sirkeye karıştırın ve tamamen eridiğinden emin olun.
- Sonrasında çaydanlığın dışını elde ettiğiniz karışımla silin.
Çaydanlığın diğer bir sorunlarından birisi ise parlaklığı oluyor. Peki bir çaydanlık yeni alınmış gibi nasıl pırtlatılır? Çelik çaydanlıkları yediğiniz elmanın kabukları ile kolay bir şekilde parlatabilirsiniz. Tek yapmanız gerekenler elma kabuklarını çaydanlığın içine koymak ve su ile kaynatmak olacaktır. Daha sonrasında tüm çaydanlığı parlatmak için karışımı kullanabilirsiniz.
Etiketler
Gündem